REKLAMA
Mascarpone torta
Jednoduchá základná mascarpone torta. Vynikajúca na každú príležitosť. Je veľmi univerzálna a lahodná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Ingrediencie na piškótový korpus
- 5 kus vajce
- 125 g kryštálový cukor
- 125 g hladká múka
- Štipka soľ
- vanilková esencia
Ingrediencie na krém
- 250 g mascarpone
- 500 g smotana na šľahanie
- 150 g hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Začneme prípravou korpusu. V mise si vyšľaháme bielka spolu s cukorm do tuhého snehu. Pridáme žĺtka a vanilkovú esenciu. Vymiešame.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na záver do cesta preosejeme múku spolu so štipkou soli. Jemne vmiešame metličkou.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Korpus nalejeme do tortovej formy a upečieme asi 15 minút na 180 stupňov. korpus nehcáme vychladnúť.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Pustíme sa do prípravy krému. V mise si vyšľaháme mascarpone spolu so šľahačkou a cukrom.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Korpus is narežeme na tri časti a začneme ich plniť krémom. Celú tortu potom necháme v chlade stuhnúť a môžeme podávať.
Zdroj: Youtube