REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Maslové halušky
Klasický recept na maslové halušky, ktorý si zamiluje každý milovník tradičnej kuchyne. Sú rýchle a jednoduché na prípravu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Halušky
- 500 g zemiaky
- 300 g hladká múka
- 1 ks vajce
- 1 čajová lyžička soľ
Maslová omáčka
- 100 g maslo
- 1 strúčik cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Halušky: Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, vajce a soľ, premiešame a vytvoríme testo.
2. Krok
Z vytvoreného cesta pomocou haluškára alebo strúhadla vytvárame halušky, ktoré vložíme do vriacej, osolenej vody. Varíme približne 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.
3. Krok
Maslo roztopíme na panvici, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme.
4. Krok
Uvarené halušky scedíme a premiešame s maslovou omáčkou.
5. Krok
Podávame teplé.