Mäso s horčicovou omáčkou
Recept na bravčové mäso s horčicovo - smotanovou omáčkou a zeleninovou oblohou.
Ingrediencie
- 4 ks bravčové mäso
- 2 pl olivový olej
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl dijonská horčica
- 1 šálka hovädzí vývar
- 1⁄2 šálky smotana na varenie
- 2 pl umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni.
Mäso potrite soľou a korením z oboch strán.
Položte mäso na panvicu a opečte ho z každej strany po dobu 4 až 5 minút, alebo kým nie je pekne zlatohnedé. Potom ho odložte na tanier a nechajte ho odpočinúť.
Na tej istej panvici opražte aj cesnak, zhruba 2 minúty vám to bude tvať.
Pridajte horčicu a miešajte ju s cesnakom asi 1 minútu, kým sa nezačne vonkajšia vrstva horčice zosušovať.
Prilejte vývar a nechajte zmes variť asi 2 minúty.
Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať, znížte teplotu a prilievajte smotanu na varenie.
Miešajte omáčku, kým sa smotana nezohreje a zmes sa nezačne zahusťovať. Potom ju nechajte variť asi 5 až 6 minút, kým nezískate požadovanú konzistenciu.
Na koniec pridajte mäso do omáčky, aby sa hojne prelievala horčicovou omáčkou.