Mäsová pomazánka na hrianky
Chutná a vôňava mäsová pomazánka je ideálna na raňajky alebo rýchly obed. Je ľahká na prípravu a určite poteší chuťové poháriky všetkých milovníkov mäsa.
Ingrediencie
Mäsová pomazánka
- 500 g mäsa (hovädzie alebo bravčové)
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl horčice
- 100 g masla
- 2 pl mäsového vývaru
- 1 čl soli
- 1 čl čierneho korenia
Hrianky
- 8 ks plátky pečiva
- 2 pl olivového oleja
Najnovšie letáky
Postup
Mäso uvarte vo vode, ktorá je jemne osolená, približne 30 minút.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
Na panvici rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým cibuľa nezačne byť zlatohnedá.
Potom pridajte maso, horčicu, mäsový vývar, soľ a čierne korenie. Premiešajte a nechajte variť na miernom ohni 15 minút.
Po uplynutí tohto času odstavte panvicu z ohňa a nechajte zmes mierne vychladnúť. Potom zmes vložte do mixéra a mixujte, až kým nedostanete hladkú pomazánku.
Zatiaľ si pripravte hrianky. Plátky pečiva obojstranne pokvapkajte olivovým olejom a opečte do zlatista v rúre predhriatej na 200°C.
Nakoniec hotovú mäsovú pomazánku namažte na hrianky a podávajte. Mäsová pomazánka na hrianky je hotová. Dobrú chuť!