REKLAMA
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže
Tento recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže je výborná alternatíva klasických mäsových guliek.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mletého mäsa
- 1 ks väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 3 Lyžice strúhanky
- 1 can paradajok v šťave
- 2 ks paradajky
- 250 ml vývaru
- 2 Lyžice masla
- soľ a čierne korenie
- mletá paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak si najemno nakrájame. V miske zmiešame polovicu cibule s cesnakom, mletým mäsom, vajcom, strúhankou, soľou a korením. Z mäsovej zmesi vytvarujeme guľky.
2. Krok
Na panvici roztopíme maslo a mäsové guľky opečieme do zlatista.
3. Krok
V hrnci orestujeme zvyšnú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané paradajky a chvíľu dusíme. Potom pridáme plechovku paradajok v šťave a vývar. Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
4. Krok
Do omáčky pridáme opečené mäsové guľky a dusíme pokryté pokrievkou približne 20 minút.