REKLAMA
Massaman curry
Jednoducho skvelé. Zaručene si pochutíte.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 pl kokosový olej
- 500 g hovädzieho zadného
- 2 pl Matsaman curry pasty
- 2 väčšie červené cibule
- 1 velký baklažán
- 1 l kokosové mlieko
- 1 šťavu z limetky
- 1 limetku nakrájanú na plátky
- čerstvý koriander alebo thajská bazalka (nemusí byť)
- 2 hrnčeky jazmínovej ryže ako prílohu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme tým, že si vo veľkom hrnci rozohrejeme kokosový olej a sprudka si opečieme na kocky nakrájané hovädzie mäso. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme Matsaman curry pastu a minútku orestujeme na miernom plameni.
2. Krok
Pridáme na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu a opekáme ďalej. Keď je cibuľa zmäknutá, pridáme na kocky nakrájaný baklažán (aj so šupkou) a všetko zalejeme kokosovým mliekom. Premiešame a varíme na slabom plameni, kým sa mäsko nebude rozpadávať.
3. Krok
Na konci dochutíme limetkou a podávame v miske s jazmínovou ryžou. Môžeme dozdobiť nasekaným čerstvým koriandrom alebo thajskou bazalkou a plátkami limetky. Dobrú chuť.