Maxi king torta
Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Táto tortička u nás padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila falošný karamel z ďatlí.
Ingrediencie
Korpus (forma s priemerom 18 cm)
- 100 g horkosladká čokoláda
- 1 polievková lyžica hnedý cukor
- 1 polievková lyžica mlieko
- 2 kus vajce
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 2 polievková lyžica múka
Krém
- 250 ml šľahačka
- 250 g mascarpone
- 125 g tvaroh jemný
- podľa chuti cukor
"Karamelová" vrstva
- 200 g datle bez kôstok
- podľa hustoty voda
Ostatné
- 50 g horkosladká čokoláda
- 50 ml šľahačka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.
Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).
Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!
Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípadne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.
Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.
Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.
V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.
Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.
Skvelá verzia kupovanej sladkosti.