Zdroj: kuba61 from Getty Images
Mechový koláč so špenátom
Nápaditý a ovocím ozdobený pečený koláč.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g čerstvý baby špenát
- 300 g múka
- 150 g Cukor krupica
- 180 ml olej
- 3 ks vajce
- 1 ks kypriaci prášok
- 1⁄2 ks Citrónová kôra
- 1 pl citrónová šťava
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 g šľahačka
- 130 g práškový cukor
- citrónová šťava
Ostatné:
- Tuk
- hrubá múka
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 170 °C.
Špenát nakrájajte na menšie kúsky a rozmixujte s 80 g oleja dohladka.
Do misy vložte 3 vajcia s cukrom a vyšľahajte.
Do zmesi postupne pridajte 100 ml oleja, rozmixovaný špenát, citrónovú kôru a šťavu.
Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujte cesto.
Vymažte dortovú formu a vysypte ju polohrubou múkou.
Cesto vložíme do formy a pečieme približne 50 minút.
V mise mixérom zmiešajte cukor a mascarpone, pridajte smotanu na šľahanie a šľahajte do tuha, ochutnajte citrónovou šťavou.
Vychladený koláč rozkrojíme na 3 časti a každú z nich potrieme krémom.
Vrchnú časť torty zarovnáme a rozkrojenú časť rozdrobíme.
Tortu potrieme krémom.
Hornú časť torty a jeho boky pokryjeme posypkou.
Ozdobte vrch torty ovocím.