Medova torta
Uzasna medova torta s lahodnym slahackovym kremom, vhodna nielen na Vianocne obdobie :)
Ingrediencie
- 50 g Med
- 185 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 2 vajce
- 400 g hladká špaldová múka
- 1 cl soda do pecenia
- 20 ml mlieko
- 500 g mascarpone
- 500 ml smotana na šľahanie
- 4 čajová lyžička vanilkový cukor
- kakao
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Med, maslo a cukor si rozpustime v mensom hrnci (nevarime), ked sa zmes rozpusti, nechame ju trocha vychladnut a primiesame vajicka
Muku si zmiesame so sodou a pridame k mokrej zmesy, vsetko dobre premiesame a pridame trochu mlieka
Ruru si predhrejeme na 180°C a medzitym si nachystame platy
Ja som si cesto rozdelila na 4 casti (navazila som si ich, lebo som ich chcela mat rovnake) z cesta som si odoberala lyzicou do 4 rovnakych misiek, s cestom pracujeme hned, pretoze sa bude lepit. Kazdy kus cesta som si dala do tortvej formy na papier na pecenie a roztlacila som ho rukou - je to trochu pracne ale treba si v tom len najst system, da sa to
Kazdy plat pecieme 6 minut 30 sekund (zalezi od vasej truby, ale nakolko su platy tenke, staci im malicko aby nezhoreli)
Upecene platy nechame vychladnut a medzitym si vyslahame mascarpone spolu so slahackou a vanilkovym cukrom do tuha a uz len vrstvime do tortovej formy (bez papiera na pecenie) plat - krem (cca 3 poriadne PL kremu) - plat - krem - plat - krem, zvysny krem som naniesla cukrarskym vreckom a spravila som z neho na vrch uhladne kopceky. Lubovolne dozdobime a nechame cez noc v chladnicke, pred podavanim som este poprasila kakaom