REKLAMA
Medovníky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 400 g hladkej múky
- 120 g púdrový cukor
- 1 lyžička Čajové Sódy bikarbóny
- 1 lyžička perníkové korenie
- 1⁄2 lyžičky škorice
- 2 vajíčka
- 3 Lyžice medu
- 80 g masla izbovej teploty
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny.
2. Krok
Postupne pridávame ostatné suroviny a miešame.
3. Krok
Cesto zabalíme do fólie a necháme 24 hodín odpočívať. (Cesto prvých 24 hodín nemusí byť v chladničke, ale ak sa bojíte, tak ho dajte. Ja som nechala na kuchynskej linke). Ak plánujete pracovať s cestom až neskôr ako o 24h. Tak ho už Skladujeme v chladničke.
4. Krok
Cesto rozvaľkáme, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na papier na pečenie.
5. Krok
Medovníčky som nepotierala.
6. Krok
Pečieme na 200/8 minút.
7. Krok
Vyberieme a necháme vychladnúť.
8. Krok
Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
9. Krok
Ak chcete ozdobiť, tak si urobíte sneh z 1 bielka a pridáte 210g púdrového cukru a farbivo.
10. Krok
Ak nenájdete púdrový cukor, použite práškový.
11. Krok
Medovniky sú ihneď mäkké.
12. Krok
Dobrú chuť!😉