Medovo-horčicové kuracie stripsy s pomarančovo-zeleninovým šalátom
Každému odporúčame pripraviť si kuracie kúsky obaľované parmezánom a horčicou opekané v rúre. Doplníme medovo-horčicovou omáčkou a šalátom zo zeleniny a pomaranča
Ingrediencie
- cesnak
- citrón
- dijonská horčica
- kuracie prsia
- Med
- mrkva
- olivový olej
- parmezán
- pomaranč
- šalotky
- strúhanka
- Uhorka
- Paprika sladká mletá
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
V hlbokom tanieri spolu zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, papriku, soľ a čierne korenie.
Zdroj: Facebook: Recepty na chudnutie
V druhom hlbokom tanieri spolu zmiešame polovicu olivového oleja, polovicu horčice a polovicu medu.
Zdroj: Facebook: Recepty na chudnutie
Prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Mäso obalíme najprv v horčicovo-medovej zmesi, a potom parmezánovej strúhanke. Jednotlivé kúsky poukladáme na papier na pečenie a pečieme na plechu v rozohriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Pootáčame.
V miske zmiešame šťavu z citróna, zvyšok olivového oleja, soľ a čierne korenie. Ku dresingu nastrúhame na strúhadle uhorku a mrkvu. Šalotku nakrájame na polmesiačiky, pomaranč očistíme a mesiačiky nakrájame na malé kúsky a oba presunieme do misky.
V malej miske zmiešame zvyšok horčice, zvyšok medu a prelisovaný cesnak.
Zdroj: Facebook: Recepty na chudnutie
Keď je mäso upečené, rozdelíme ho do tanierov a podávame so šalátom a medovo-horčicovou omáčkou. Dobrú chuť!
Vyzerá to super. No idem dnes vyskúšať. Škoda že nie je napísaná gramáž, koľko čoho.