REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/g1xQIDuKfumpu3lga0_l/9f0d0572751afad1e1ab0d5ddbd020.jpeg)
Zdroj: Canva
Mexická tortilla
Recept na plnenú mexickú tortillu s hovädzím mäsom, cibuľou, cesnakom, paprikou, fazuľou, čili, avokádom a paradajkovým pretlakom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks veľkých tortíll
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 ks cibuľa, nakrájaná
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks paprika
- 1 ks konzerva fazule
- 1 Lyžice korenia chilli
- 1 Lyžice mletej papriky
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 2 ks avokáda
- 1 ks červená cibuľa
- 1⁄2 šálky strúhaného syra
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rozgrilujeme tortilly na suchej panvici a pritom ich postupne ukladáme na tanier.
2. Krok
Na tej istej panvici opražíme mleté hovädzie mäso, cibuľu a cesnak, kým mäso nie je úplne prepečené a cibuľa zmäknutá.
3. Krok
Pridáme korenie chilli a mletú papriku.
4. Krok
Pridajte nakrájanú papriku a fazuľu a všetko restujte 5 minút.
5. Krok
Pridáme paradajkový pretlak a necháme ho variť približne 10 minút.
6. Krok
Na vrch tortilly rozložíme mleté hovädzie mäso, kúsky avokáda a červenej cibule, pikantný syr a zavineme do rolády.
7. Krok
Hotové tortilly dáme na mriežku a podávame hneď ako sú horúce.