Mila cheesecake
Ak máte obľúbenú sladkosť, viete ju zakomponovať aj do dezertu. Ja som pripravila cheesecake v príchuti sladkosti mila.
Ingrediencie
Suroviny
- 150 g sušienky
- 1 ks mila
- 80 g maslo
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g mascarpone
- 200 g kyslá smotana
- 2 ks vajce
- 2 pl hladká múka
- 80 g práškový cukor
- 3 ks mila
- 1 kus vanilínový cukor
- 3 kvapky rumová esencia
Poleva
- 100 g mliečna čokoláda
- 50 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky aj s keksíkom mila rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť spolu mixujeme. Formu s priemerom 24cm vystelieme papierom na pečenie. Sušienkovú zmes rovnomerne roztlačíme na dno formy. Dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 8 minút.
V mise zmiešame tvaroh, mascarpone, smotanu. Zašľaháme vajíčka. 2 kusy mily rozmixujeme, 1 kus nakrájame na kúsky. Mily pridáme do krému a postupne pridáme aj zvyšné ingrediencie. Všetko spolu krátko zašľaháme, aby sa nám ingrediencie prepojili. Krém rozotrieme na základ a dáme piecť do rúry na 155 stupňov cca 55 minút. Počas pečenia dáme na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre.
Smotanu zohrejeme. Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Zalejeme ju teplou smotanou a rozmiešame na hladkú polevu. Polevu rozotrieme na vychladnutý cheesecake.
Pripravený cheesecake odložíme do chladničky ideálne cez noc. Následne ho vyberieme z formy, dozdobíme, nakrájame a podávame.