REKLAMA
Minestrone polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 malá cuketa
- 2 kus mrkva
- 1 kus petržlen
- 2 kus paradajka
- 1 kus žltá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g paradajkový pretlak
- 200 g mrazená zelenina
- petržlen
- bazalka
- soľ a korenie
- olivový olej
- 11⁄2 l zeleninový vývar alebo bujón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cuketu nešúpeme, ale len umyjeme a nakrájame na kocky. Zvyšnú zeleninu ošúpeme a nakrájame kúsky.
2. Krok
Necháme si zohriať olej vo veľkom hrnci a speníme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú zeleninu aj s 2-3 hrsťami mrazenej zmesi. (Používam variácie zmesí podľa toho, čo mám doma. Ale aby tam bola fazuľka, hrášok, mrkva...) Chvíľu zeleninu restujeme a potom zalejeme paradajkovým pyré. Pomiešame a prilejeme vývar alebo vodu s rozpusteným bujónom. Varíme domäkka a potom polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti. Nezabudneme tiež na čerstvé bylinky, ktoré pred koncom varenia pridáme k polievke tiež.