Minestrone s parmezánovými lupienkami
Ingrediencie
- 150 g cuketa
- podľa chuti soľ a korenie
- 100 g parmezán
- 3 polievková lyžica umytej a najemno nasekanej bazalky
- 3 polievková lyžica umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate
- 150 g drobných cestovín
- 2 paradajky nakrájané na kocky
- 200 g predvarenej bielej fazule
- 150 g fazuľové lusky
- 100 g mrkva
- 100 g zemiak
- 2 kocky slepačieho bujónu
- 1.3 l voda
- 1 cesnak
- 150 g údenej slaniny nakrájanej na kúsky
- 1⁄2 polievková lyžica olivový olej
- 1 koreň zeleru
- 1 Cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky zeleniny vložíme do hrnca a jemne ich opražíme na olivovom oleji.
Do hrnca pridáme kúsky slaniny, cesnak, vodu, kocky bujónu, soľ a korenie. Varíme približne 8 minút.
Následne do zmesi pridáme očistené zemiaky a cuketu, ktoré sme nakrájali na kocky. So zemiakmi a cuketou do hrnca pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na drobné kúsky. Varíme 20 minút.
Ku konci varenia do polievky pridáme bielu fazuľu, paradajky, cestoviny, bazalku a nasekanú petržlenovú vňať. Dovárame približme 10 minút, podľa typu cestovín, ktoré sme na tento recept zvolili.
Parmezánové lupienky: nastrúhaný parmezán nasypeme v tenkej vrstve na papier na pečenie. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 6 minút. Syr počas pečenia stále kontrolujeme, aby nezhnedol.
Polievku servírujeme okamžite po dovarení dozdobenú pestom a parmezánovými lupienkami.