Mini cheesecake koláčiky
Chutné mini cheesecake koláčiky sú plné krémovej jemne sladkej a príjemne citrónovej chuti a poliate horkou čokoládou.
Ingrediencie
ZÁKLAD
- 160 g ovsené vločky
- 125 g arašidový krém
- 125 ml javorový sirup alebo iné tekuté sladidlo
- 1 čl soľ
PLNKA
- 300 g vegan natierkový syr alebo kokosový krém
- 125 ml plnotučné kokosové mlieko z konzervy
- 100 ml javorový sirup
- 1 čl mletá vanilka
- 1 čl citrónová kôra
TOPING
- 30 g horkosladká čokoláda
- 1 pl roztopeného kokosového oleja
- čerstvé čučoriedky
Najnovšie letáky
Postup
Nahrejem si trúbu na 160°C. V mixéri si zmiešame ovsené vločky, soľ, javorový sirup a orieškové maslo. A mixujeme až kým sa všetky ingrediencie nespoja a máme lepkavé cesto.
Formu na pečenie muffinov vyložíme papierikmi alebo fóliou na pečenie. Pridávame 1 PL cesta na spodok formy, poriadne popritláčame a zarovnáme. Dáme piecť na 15 minút, následne necháme úplne vychladnúť.
V miske vymiešame do hladka všetky ingrediencie na plnku. Nalejeme plnku na vrch každého upečeného koláčika až celkom po vrch. Vložíme do mrazničky na 1 hodinu.
Odstránime z každého koláčika papierovú fóliou a ukladáme ich na mriežku.
Roztopíme si horkú čokoládu a zmiešame ju s kokosovým olejom. Lyžičkou polejeme koláčiky s horkou čokoládou a vložíme ich do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Hotové koláčiky ozdobíme čerstvými čučoriedkami a môžeme servírovať.