REKLAMA
Zdroj: harmoony from Getty Images
Mleté mäso v kapustnom liste
Klasický recept na mleté mäso zabaľované v kapustových listoch, ktorý je obľúbený nie len medzi mladými, ale aj staršími generáciami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
mleté mäso
- 500 g mleté bravčové mäso
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 kus cesnak
- 1 kus vajce
- 100 g ryža
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
kapustné listy
- 8 kus veľké listy bielej kapusty
- 1 l voda
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Pripravte kapustné listy. Oparte listy vo vriacej osolenej vode. Privarte vodu a vložte do nej kapustové listy. Varíme ich 5 minút, potom ich vyberieme a necháme odkvapkať.
2. Krok
Pripravte plnku. Orestujte nadrobno posekanú cibuľu a cesnak na troche oleja. Do mäsa pridajte orestovanú cibuľu a cesnak, vajce, uvarenú ryžu, soľ a čierne korenie. Poriadne premiešajte.
3. Krok
Naplňte kapustné listy. Na každý list dajte porciu mäsovej plnky, zabaľte a uložte do pekáča.
4. Krok
Podlejte mäso vodou a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 30-35 minút, kým nebudú hotové.