REKLAMA
Mleté rezne s Nivou
Chutný obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 500 g mleté bravčové mäso
- 100 g syr niva
- 100 ml acidofilné mlieko
- 1 pl dijonská horčica
- mletá sladká paprika
- soľ
- čierne korenie
Na obaľovanie
- hladká múka
- 2 ks vajcia
- strúhanka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mäso, nahrubo nastrúhaný syr, acidofilné mlieko, horčicu, sladkú papriku dáme do misky a dobre vymiešame. Ochutíme ešte soľou a korením a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny. So soľou opatrne, keďže aj syr je slaný.
2. Krok
Po odstátí formujeme z cesta guľky ( najlepšie mokrými rukami . Ukladáme na pomúčenú dosku alebo tácku, kde ich tvarujeme do placiek.
3. Krok
Obalíme v trojobale a vyprážame do zlatista z oboch strán. Čo sa týka trojobalu, stále obaľujem nadledovne: múka, vajce, strúhanka a zase vajce a strúhanka