Zdroj: Freepik
Mňam pečené kuracie prsia
Toto chutné kuracie mäso je nielen chutné, ale aj aromatický doplnok vášho jedálenského stola.
Ingrediencie
- 4 Vykostené kuracie prsia bez kože
- 1 polievková lyžica olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička Cesnakového prášku
- 1 čajová lyžička cibuľového prášku
- 1⁄2 čajová lyžička sušeného oregana
- 1⁄2 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1⁄2 pohár Kuracieho vývaru
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1⁄4 pohár čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si predhrejte rúru na 200 °C. Predhriata rúra zabezpečí rovnomerné pečenie kurčaťa.
Kuracie prsia ochuťte soľou, korením, cesnakovým a cibuľovým práškom, sušeným oreganom a sušenou bazalkou. Uistite sa, že je každý kúsok rovnomerne obalený. Toto je srdce vášho pokrmu, ktoré mu dodá všetky chute!
Vo veľkej panvici vhodnej do rúry zohrejte olivový olej na stredne silnom ohni.
Na panvicu pridajte ochutené kuracie prsia a opečte ich dozlatista. Na každej strane to bude trvať približne 4-5 minút. Opekanie pri vysokej teplote pomáha uzavrieť šťavy, aby bolo kurča šťavnaté a jemné.
Odstavte panvicu z ohňa a pridajte kurací vývar a citrónovú šťavu.
Panvicu presuňte do vyhriatej rúry a kura pečte 25-30 minút alebo kým nie je úplne upečené.
Nakoniec ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.