Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol
Velmi jednoduchá príprava Karfiolu, ktorá uchová celú chuť tejto zeleniny. Už roky vyprážam karfiol jedine takto, bez predvarenia👍
Ingrediencie
- 1 karfiol surový
- vajce
- hladká múka pšeničná
- strúhanka
- soľ
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Surový karfiol prepláchneme pod tečúcou vodou a následne ho pokrájame na väčšie kusy, ale vždy podľa tých ružičiek aby ešte držali dokopy. Robte také kusy, aby ste ich na panvici vedeli aj lahko otáčať pri vyprážaní.
Karfiol dobre osolíme, následne ho obalíme v múke, vajci a strúhanke. Nakoniec karfiol vyprážame v oleji pomaly z každej strany do zlatista. Pre kontrolu pichneme nožom tam, kde je karfiol obvykle najtvrdší.
Takto vyprážaný karfiol uchová svoju plnú chuť a arómu. Podávať ho môžte s ľubovolnou prílohou, ja som urobila zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.