REKLAMA
Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré
Fašírky so sezónnou zdravou kašou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Pyré
- 1 tekvica
- 100 g maslo
- 3 ks mrkva
- 3 pl horčica
- 1 pl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 100 g čerstvý hrášok
Fašírky
- 500 g mleté morčacie mäso
- 3 ks vajce
- 100 g polohrubá múka
- 100 g strúhanka
- 2 ks Cibuľa
- 5 strúčikov cesnak
- 2 čl soľ
- 3 čl mleté čierne korenie
- petržlen
- 3 pl horčica
- 100 ml mlieko
- 1 pl olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Nakrájame tekvicu na menšie kúsky, takisto mrkvu, pridáme soľ varíme cca 20 minút, pred zmäknutím prihodíme hrášok.
2. Krok
Zatiaľ zmiešame suroviny na fašírky okrem strúhanky, cibuľku a cesnak pridávame pokrájaný nadrobno.
3. Krok
Nachystáme si plech s papierom na pečenie, rúru predhrejeme asi na 200 stupňov.
4. Krok
Zo zmesi na fašírky ručne robíme menšie guľky, obalíme v strúhanke a ukladáme na plech, kde ich jemne rozpučíme. Potrieme ich trochou oleja.
5. Krok
Fašírky pečieme asi 25 minút alebo kým nechytia zlatavú farbu.
6. Krok
Tekvicu s hráškom a mrkvou zlejeme, pridáme maslo. Keď sa rozpustí, rozmixujeme na pyré, dochutíme korením, soľou a horčicou podľa chuti a dobre premiešame.
7. Krok
Bon apetit!