Morčacie guľky s hríbovou omáčkou
Ľahký a chutný obed
Ingrediencie
- Guľky
- 400 g morčacie mleté mäso
- 3 malé strúčky cesnaku
- 1 malé cibuľa šalotka
- 400 ml voda na dusenie
- Korenie na morčacie mäso
- medvedí cesnak
- štipka soli
- Omáčka
- 1 malé červená cibuľka
- 15 g sušené hríby
- 2 strúčiky cesnak
- 550 ml mlieko
- 30 g zemiakový škrob
- 200 ml voda
- 1⁄2 citrónová šťava
- kvapka olioleja
- soľ
- ml čierne korenie
- kurkuma
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
GUĽKY
Do mletého mäsa pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku, rozpučený cesnak,soľ, korenie na morčacie mäso medvedí cesnak. Dobre primiešame a tvoríme malé guľky ktoré na vode dusíme, pozor voda sa nám vyparuje v panvici. Prikryté to máme rýchlejšie. Ak máme mäso guľky hotové odstavíme z ohňa.
OMÁČKA
Na kvapke oleja speníme cibuľu pridáme hríby ktoré sme na chvíľku namočili.
Podusíme hríby na cibuľke podlievame vodou .
V mlieku rozmiešame zemiakový škrob a zalejeme hríby, varíme do zhustnutia.
Dochutime koreninami a šťavou z citróna.
Nakoniec pridáme morčacie guľky ktoré sme si vopred udusili na vode do hríbovej omáčky a spolu chvíľku prevaríme.
Podávame s tarhoňou, alebo cestovinou a môže byt aj ryža, každý ako mu viac chutí