Morčacie mäso na čínsky spôsob
Výborné pečené morčacie mäso na čínsky spôsob so skvelou omáčkou.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 ks morčacie prsia s kosťou a kožou
- 1⁄2 šálky masla izbovej teploty
- 4 pl sójovej omáčky
- 2 pl ustricovej omáčky
- 1 pl víno shaoxing
- 1 kl prášok z piatich korenín
- 6 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl olej
- 2 ks Cibuľa
- 2 Stonky pór
- 2 hlavičky cesnak
- 4 šálky kurací vývar
- soľ
Suroviny
- 1 ks morčacie prsia s kosťou a kožou
- 1⁄2 šálky masla izbovej teploty
- 4 pl sójovej omáčky
- 2 pl ustricovej omáčky
- 1 pl víno shaoxing
- 1 kl prášok z piatich korenín
- 6 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl olej
- 2 ks Cibuľa
- 2 Stonky pór
- 2 hlavičky cesnak
- 4 šálky kurací vývar
- soľ
Suroviny
- 1 ks morčacie prsia s kosťou a kožou
- 1⁄2 šálky masla izbovej teploty
- 4 pl sójovej omáčky
- 2 pl ustricovej omáčky
- 1 pl víno shaoxing
- 1 kl prášok z piatich korenín
- 6 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl olej
- 2 ks Cibuľa
- 2 Stonky pór
- 2 hlavičky cesnak
- 4 šálky kurací vývar
- soľ
Suroviny
- 1 ks morčacie prsia s kosťou a kožou
- 1⁄2 šálky masla izbovej teploty
- 4 pl sójovej omáčky
- 2 pl ustricovej omáčky
- 1 pl víno shaoxing
- 1 kl prášok z piatich korenín
- 6 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl olej
- 2 ks Cibuľa
- 2 Stonky pór
- 2 hlavičky cesnak
- 4 šálky kurací vývar
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé opatrne oddelíme kožu od morčacieho mäsa, tak aby sme ju nevytrhli.
Zdroj: Youtube
Marináda V miske zmiešame maslo so sójovou omáčkou, ustricovou omáčkou, shaoxingovým vínom (špeciálna prísada), prášku z piatich korenín, stonkami cibule a cesnakom. Po premiešaní pridáme do marinády olej.
Zdroj: Youtube
Rukami namarinujeme morčacie mäso - z vnútra aj z vonku a posypeme ho soľou.
Zdroj: Youtube
Rúru predhrejeme na 176°C.
Na pekáč poukladáme zeleninu - cibuľu, stonky póru, hlavičky cesnaku. Zeleninu podlejeme kuracím vývarom.
Zdroj: Youtube
Morčacie stehno položíme navrch a panvicu prikryjeme alobalom. Takto pripravené morčacie mäso pečieme zhruba 1 hodinu.
Po hodine vyberieme morčacie mäso z rúry a polejeme ho výpekom. Dáme ho piecť na ďalších 30 minút. Toto opakujeme viackrát. Celkový čas pečenia je teda 3 hodiny.
Po upečení morčacie mäso necháme odpočívať prikryté alobalom aspoň 30 minút.
Zeleninu, ktorá ostala na pekáči vyberieme, z cibule odstránime šupku a zmixujeme ju do hladka.
Zdroj: Youtube
Výpek scedíme do hrnca.
Zdroj: Youtube
Do výpeku pridáme kurací vývar, zmixovanú zeleninu a 2 PL sójovej omáčky. Takto pripravenú omáčku necháme prejsť varom.
Zdroj: Youtube