REKLAMA

Morčacie mäso na šampiňónoch

Kombinácia morčacieho mäsa na šampiňónoch s cibuľou a smotanou vytvára krémovú a lahodnú omáčku s neopakovateľnou chuťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g morčacie prsia Pridané do
  • 200 g hnedé šampiňóny Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 ks cesnak pretlačený Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • čerstvé bylinky na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusite ju dozlatista.

2. Krok

Pridajte pretlačený cesnak a šampinióny. Pokračujte v miešaní a dusení, kým šampiňóny nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu. Potom šampiňóny odložte na tanier.

3. Krok

Následne orestujte morčacie mäso, ktoré posypete soľou a korením.

4. Krok

Pridajte dusenú cibuľu a šampiňóny späť do hrnca k mäsu. Premiešajte a nechajte chvíľu podusiť, aby sa chute spojili.

5. Krok

Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte a nechajte mäso v smotane povariť asi 5 až 7 minút.

6. Krok

Podávajte teplé. Na ozdobenie môžete použiť čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov