Morčacie mäso na šampiňónoch
Kombinácia morčacieho mäsa na šampiňónoch s cibuľou a smotanou vytvára krémovú a lahodnú omáčku s neopakovateľnou chuťou.
Ingrediencie
- 500 g morčacie prsia
- 200 g hnedé šampiňóny
- 200 ml smotana na varenie
- 2 ks cesnak pretlačený
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusite ju dozlatista.
Pridajte pretlačený cesnak a šampinióny. Pokračujte v miešaní a dusení, kým šampiňóny nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu. Potom šampiňóny odložte na tanier.
Následne orestujte morčacie mäso, ktoré posypete soľou a korením.
Pridajte dusenú cibuľu a šampiňóny späť do hrnca k mäsu. Premiešajte a nechajte chvíľu podusiť, aby sa chute spojili.
Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte a nechajte mäso v smotane povariť asi 5 až 7 minút.
Podávajte teplé. Na ozdobenie môžete použiť čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať.