Morčacie rezne na prírodno
Šťavnaté morčacie prsné rezne s olivami.
Ingrediencie
Marináda
- 1⁄2 Cibuľa
- 600 g morčacie prsia
- 100 g zázvor
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 pl rasce
- 2 strúčiky cesnak
- 4 pl rastlinného oleja
- soľ
Omáčka
- 4 veľké cibule
- 1 pl dijonskej horčice
- 2 šťava z citrónov
- 1 šálka zelených olív
- 100 ml rastlinného oleja
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si marinádu. Do mixéra si dáme očistenú cibuľu, cesnak a zázvor. Rozmixujeme na jemno. Morčacie prsia si nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme a pokmínujeme z oboch strán.
Zdroj: Youtube
Vložíme si ich do misy a pridáme k nim marinádu. Spolu dobre premiešame a uložíme zakryté do chladu aspoň na 20 minút. Potom mäso vyberieme očistíme od marinády a potrieme olejom. Sprudka opečieme.
Zdroj: Youtube
Keď máme mäso opečené pripravíme si omáčku. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď nám pekne zhnedla pridáme horčicu a olivu. Premiešame.
Zdroj: Youtube
Podlejeme vodou a pridáme opečené plátky mäsa. Všetko spolu dusíme kým nie je mäso úplne mäkké. Na záver už len dochutíme citrónovou šťavou a soľou.
Zdroj: Youtube