Zdroj: Pixabay : PublicDomainPictures
Morka v rúre
Šťavnatá, dokonale upravená morka je klasickým hlavným jedlom pre akúkoľvek oslavu. Toto chutné jedlo z morky alebo morky pikantne naplnené a podávané s akýmikoľvek prílohami na Vianoce alebo Silvester očarí vašu rodinu!
Ingrediencie
Kuracie a korenie
- 1 Kus Morka (približne 3 kg)
- 1 Čajová lyžička soľ
- 1 Čajová lyžička čierne korenie
- 2 zväzok rozmarín
- 2 zväzok tymián
Plnka
- 2 Kus Cibuľa
- 1 Kus Hlávka cesnaku
- 1 Kus citrón
- 100 Gram maslo
Najnovšie letáky
Postup
Prvým krokom je umyť a očistiť mäso z morky, vybrať vnútornosti. Vonkajšiu kožu dobre natrite soľou a korením a posypte bylinkami.
Príprava plnky tým, že nakrájate cibuľu a cesnak a zmiešate ich s citrónovými štvrtinami a maslom.
Naplniť morku tým, že vnútro vystelite pripravenou hmotou. Otvor uzavrite zubnými špachtľami.
Pripraveného moriaka teraz pečieme v rúre pri 180 stupňoch v horkovzdušnej rúre približne 1,5 hodiny. Medzičasom skontrolujte proces varenia, šťava z mäsa by mala byť čistá.
Slávnostného moriaka podávajte pečeného z rúry a krajajte ho pri stole. K tomu podávajte oddelene náplň . Podávajte s akýmikolvek prílohami ku slávnostnej večeri. Veselé sviatky!