REKLAMA

Zdroj: Pixabay : PublicDomainPictures

Morka v rúre

Šťavnatá, dokonale upravená morka je klasickým hlavným jedlom pre akúkoľvek oslavu. Toto chutné jedlo z morky alebo morky pikantne naplnené a podávané s akýmikoľvek prílohami na Vianoce alebo Silvester očarí vašu rodinu!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Kuracie a korenie

  • 1 Kus Morka (približne 3 kg) Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 Čajová lyžička čierne korenie Pridané do
  • 2 zväzok rozmarín Pridané do
  • 2 zväzok tymián Pridané do

Plnka

  • 2 Kus Cibuľa Pridané do
  • 1 Kus Hlávka cesnaku Pridané do
  • 1 Kus citrón Pridané do
  • 100 Gram maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Prvým krokom je umyť a očistiť mäso z morky, vybrať vnútornosti. Vonkajšiu kožu dobre natrite soľou a korením a posypte bylinkami.

2. Krok

Príprava plnky tým, že nakrájate cibuľu a cesnak a zmiešate ich s citrónovými štvrtinami a maslom.

3. Krok

Naplniť morku tým, že vnútro vystelite pripravenou hmotou. Otvor uzavrite zubnými špachtľami.

4. Krok

Pripraveného moriaka teraz pečieme v rúre pri 180 stupňoch v horkovzdušnej rúre približne 1,5 hodiny. Medzičasom skontrolujte proces varenia, šťava z mäsa by mala byť čistá.

5. Krok

Slávnostného moriaka podávajte pečeného z rúry a krajajte ho pri stole. K tomu podávajte oddelene náplň . Podávajte s akýmikolvek prílohami ku slávnostnej večeri. Veselé sviatky!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov