REKLAMA
Zdroj: JulyProkopiv from Getty Images
Mrkvová torta s tvarohovým krémom
Táto chutná torta je vynikajúca voľba na rôzne oslavy či rodinné stretnutia. Súčasná kombinácia mrkvy a tvarohu prekvapí aj tých najnáročnejších gurmánov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g mletých vlašských orechov
- 150 g cukru
- 180 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička Prášku do pečiva
- 200 g nastrúhané mrkvy
- 4 ks vajcia
- 1 čajová lyžička škorice
- 50 ml oleja
Krém
- 500 g tvarohu
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cesto: v miske zmiešame vlašské orechy, cukor, múku a prášok do pečiva.
2. Krok
Pridáme nastrúhanú mrkvu, vajcia, škoricu a olej. Všetko spolu dobre premiešame.
3. Krok
Cesto vyložíme do tortovej formy a pečieme v rúre predhriatej na 180°C okolo 45 minút.
4. Krok
Krém: maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame tvaroh a všetko spolu vyšľaháme do hladka.
5. Krok
Hotovú a vychladnutú tortu potrieme krémom a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odpočívať.
6. Krok
Pred podávaním tortu môžeme ozdobiť podľa chuti napríklad nastrúhanou mrkvou či vlašskými orechmi.