Mrkvová torta
Rozhodla som sa pripraviť mrkvovú tortu podľa vlastného receptu. Bez kopy masla a cukru. A chutila výborne.
Ingrediencie
Korpus
- 4 vajcia
- 50 g maslo
- 120 g trstinový cukor
- 150 g hladká špaldová múka
- 100 g Mleté vlašské orechy
- 1 kypriaci prášok
- 1⁄2 čl sušená citrónová kôra
- 1⁄2 čl Sušená pomarančová kôra
- 2 čl mletá škorica
- 250 g mrkva nastrúhaná na jemno
- 200 ml mlieko
- štipka soli
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g mascarpone
- 200 g nátierkové maslo alebo cream cheese
- 50 g biela čokoláda
- 50 g práškový cukor
- pár kvapiek vanilkové flavdrops
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme maslo izbovej teploty.
Následne k žĺtkovej zmesi pridáme mlieko a nastrúhanú mrkvu a premiešame.
V miske si zmiešame suché ingrediencie, ktoré primiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na tri časti.
Na prípravu krému mascarpone a cream cheese krátko prešľaháme, pridáme tvaroh a znovu prešľaháme.
Následne primiešame cukor a roztopenú bielu čokoládu. Čokoládu vmiešavame postupne a nesmie byť horúca.
Hotovým krémom plníme korpusy. Čiže dáme korpus, naň vrstvu krému a zopakujeme dvakrát.
Boky som len uhladila a nechala som ju „polonahú“. Tortu necháme zachladiť, nakoniec už len ozdobíme podľa predstáv a podávame.
Dobrú chuť.