Zdroj: Kachura Oleg from Getty Images
Mrkvový koláč s tvarohom
Chutný a jemný mrkvový koláč s tvarohom je vždy skvelou voľbou pre popoludňajšiu desiatu alebo dezert. Je plný vitamínov, takže sa nemusíte cítiť vinní, aj keď si dáte kúsok naviac. Tento recept je navyše jednoduchý a rýchly, takže aj menej skúsení kuchári si s ním ľahko poradia.
Ingrediencie
Testo:
- 370 g Mrkva
- 100 ml vody
- 3 kus vajce
- 200 g trstinový cukor
- 300 g Celozrnná špaldová múka
- 12 g prášok do pečiva
- 2 lyžice škoricový cukor
- 200 ml Maslo
Na náplň:
- 1 kus Vanilkového pudinku
- 250 ml Mlieka
- 2 Lyžice trstinový cukor
- 100 g Maslo
- 2 kus Vanilkového cukru
- 250 g hrudkovitý tvaroh
Na posypanie:
- Oriešky
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvu nakrájajte na väčšie kúsky a zmiešajte s vodou. Pyré odložíme bokom.
Rozbite vajce do mixéra, pridajte cukor a vyšľahajte.
Do misky preosejte múku, prášok do pečiva, škoricový cukor a premiešajte.
Pridáme mrkvové pyré, rozšľahané vajcia s rozpusteným maslom.
Vymiesime hladké cesto, nalejeme na plech vystlaný peciacim papierom a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C - pečieme 25 minút.
Na plnku - z pudingu, mlieka a cukru uvaríme puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a tvarohom. Postupne pridávajte puding a šľahajte zmes do hladka.
Cesto necháme vychladnúť. Cesto rozkrojíme na polovicu a každú potrieme plnkou.
Jednu časť potretého cesta položíme na druhú a vrchnú časť cesta posypeme orechmi.