Mrkvový koláč s tvarohovým krémom
Mrkvovo-pomarančový zákusok s tvarohovým krémom
Ingrediencie
KORPUS okrúhla forma 15 cm
- 75 g najemno nastrúhana mrkva
- 80 g zmäknuté maslo
- 90 g kryštálový cukor
- múka špaldová celozrnná
- 11⁄2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 80 ml pomarančová šťava
- 1 pl pomarančovej kôry
- 1 ks vajce
KRÉM TVAROHOVÝ
- 125 g jemný tvaroh
- 100 g ricotta
- hladká múka
- 2 PL práškový cukor
- 50 g biela čokoláda
- 25 ml pomarančová šťava
- trochu pomarančovej kôry
- 1 kus vajce
ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA
- 150 g biela čokoláda
- 50 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
KORPUS: Najprv vyšľaháme maslo s cukrom a následne s vajíčkom.
Potom pridáme sypké ingrediencie a nakoniec lopatkou primiešame mrkvu a pomarančovú šťavu.
Vznikne husté cesto, ktoré rozdelíme na 2 rovnaké polovice (mne vyšlo celé 520g, čiže 260g).
1 polovicu cesta dáme do vymastenú formu, uhladíme lyžicou, druhú polovicu lyžicou nanesieme na papier na pečenie tak, že si naň obkreslíme formu, aby sme vytvorili veľkostne rovnaký plát, ktorý pôjde navrch krému (radšej trošku väčší ako menší).Obidva korpusy dáme piecť.180°C/cca 15 min
KRÉM TVAROHOVÝ: Všetko spolu zmiešame, hotový krém vylejeme na predpečený korpus vo forme. Druhý upečený korpus preklopíme na krém a stiahneme z neho papier na pečenie. Dáme piecť. 140°C/60 min. Po upečení necháme koláč ešte hodinu vo vypnutej zavretej rúre a potom pri pootvorenej rúre ho necháme vychladnúť. Na vychladený koláč môžeme naliať čoko vrstvu a dáme na pár hodín do chladničky. Najlepšie cez noc. Koláč treba skladovať ideálne v dóze v chladničke, aby bol mäkký.
ČOKO VRSTVA: Horúcu smotanu nalejeme na čoko, necháme roztopiť. Hotovú vrstvu nalejeme na koláč a dáme do chladničky na celú noc.