REKLAMA
Zdroj: Facebook - mňami yummy
Mrkvový perkelt presne podľa Mačingovej
Pripravte si chutný a diétny pokrm podľa receptu Antónie Mačingovej. Mrkvový perkelt môžete použiť buď ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg mrkva
- 1 ks vajce na tvrdo
- 1 ks Cibuľa
- 3 pl sójovej omáčky
- 200 ml voda
- mleté čierne korenie
- nízkotučný tvrdý syr
- olivový olej
- mletý rozmarín
- drvená rasca
- mletý koriander
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji.
2. Krok
Mrkvu očistíme, nakrájame na drobno a pridáme na panvicu.
3. Krok
Po chvíli smaženia pridáme čierne korenie, štipku mletého rozmarínu, rascu alebo koriander.
4. Krok
Všetko spolu premiešame a pridáme sójovú omáčku.
5. Krok
Po chvíli a za stáleho miešania pridáme vodu. Mrkvový perkelt dusíme pod pokrievkou zhruba 15 minút dokiaľ sa neodparí voda a na mrkve ostane iba taký jemný lak.
6. Krok
Perkelt môžeme podávať s ryžou, postrúhať nízkotučným syrom alebo vajíčkom.