REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Nadýchané lievance
Táto verzia lievancov je jednoduchá na prípravu a je perfektným spojením sladkého cesta a kyselkavého ovocia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 1⁄2 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 250 ml mlieka
- olej na vyprážanie
- džem, med alebo sirup
- ovocie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Do misky pridajte múku, soľ, cukor a prášok do pečiva a metličkou premiešajte.
2. Krok
Pridajte vajce a mlieko a vymiešajte cesto. Nechajte ho odpočívať asi 10 minút, aby múka mohla nasiaknuť tekutinu.
3. Krok
Na panvici zohrejte olej (stačí naozaj kvapka). Keď je horúci, lyžičkou naberajte cesto a vylejte ho na panvicu do tvaru lievanca. Pečte z jednej strany cca. minútku, alebo kým nie je spodok a okraje zlatohnedé. Potom obráťte pečte z druhej strany.
4. Krok
Opakujte so zvyšným cestom.
5. Krok
Lievance podávajte teplé s džemom, medom alebo javorovým sirupom navrchu a ozdobené sezónnym ovocím.
6. Krok
Dobrú chuť!