REKLAMA

Zdroj: Freepik

Nadýchané slané sušienky s čedarom

Musíte vyskúšať tieto neuveriteľne lahodné, mäkké a nadýchané syrové sušienky!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24
  • 2 poháre múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička prášok do pečiva Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 pohár studené maslo Pridané do
  • 1 pohár Strúhaný ostrý syr Čedar Pridané do
  • 34 pohár plnotučné mlieko Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 220 °C (425 °F). Táto počiatočná vysoká teplota zabezpečí, že sušienky vysoko vykysnú a budú vláčne.

2. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Do zmesi múky nakrájajte kúsky studeného masla a mixérom ich rozmixujte, kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky. Tu je základným tipom pre veľkolepé sušienky použitie studeného masla. Pomáha vytvoriť tie vločkové vrstvy, ktoré na sušienkach milujeme.

3. Krok

Vmiešajte syr čedar. Uistite sa, že je dobre rozmiešaný v múčnej zmesi.

4. Krok

Pomaly pridávajte mlieko a miešajte, kým sa nespojí. Je dôležité, aby sme cesto nepremiešali; chceme ho len dobre spojiť, aby boli sušienky nadýchané a jemné.

5. Krok

Cesto vyklopte na mierne pomúčenú dosku a niekoľkokrát ho prehnette, aby sa spojilo.

6. Krok

Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 1,5 cm a okrúhlym vykrajovačom vykrajujte sušienky. Vyhnite sa krúteniu vykrajovačky; stačí tlačiť rovno nadol a potom nahor, aby sušienky rovnomerne narástli.

7. Krok

Sušienky poukladajte na plech vystlaný pergamenovým papierom a pečte v predhriatej rúre asi 13-15 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

8. Krok

Vyberte ich z rúry a ihneď preložte na chladiacu mriežku. Podávajte teplé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov