Zdroj: Freepik
Nadýchané slané sušienky s čedarom
Musíte vyskúšať tieto neuveriteľne lahodné, mäkké a nadýchané syrové sušienky!
Ingrediencie
- 2 poháre múka
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 pohár studené maslo
- 1 pohár Strúhaný ostrý syr Čedar
- 3⁄4 pohár plnotučné mlieko
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 220 °C (425 °F). Táto počiatočná vysoká teplota zabezpečí, že sušienky vysoko vykysnú a budú vláčne.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Do zmesi múky nakrájajte kúsky studeného masla a mixérom ich rozmixujte, kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky. Tu je základným tipom pre veľkolepé sušienky použitie studeného masla. Pomáha vytvoriť tie vločkové vrstvy, ktoré na sušienkach milujeme.
Vmiešajte syr čedar. Uistite sa, že je dobre rozmiešaný v múčnej zmesi.
Pomaly pridávajte mlieko a miešajte, kým sa nespojí. Je dôležité, aby sme cesto nepremiešali; chceme ho len dobre spojiť, aby boli sušienky nadýchané a jemné.
Cesto vyklopte na mierne pomúčenú dosku a niekoľkokrát ho prehnette, aby sa spojilo.
Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 1,5 cm a okrúhlym vykrajovačom vykrajujte sušienky. Vyhnite sa krúteniu vykrajovačky; stačí tlačiť rovno nadol a potom nahor, aby sušienky rovnomerne narástli.
Sušienky poukladajte na plech vystlaný pergamenovým papierom a pečte v predhriatej rúre asi 13-15 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.
Vyberte ich z rúry a ihneď preložte na chladiacu mriežku. Podávajte teplé.