Zdroj: Freepik
Nadýchaný vlhký čerstvý mangový koláč
Exotická chuť manga v kombinácii s nadýchaným a vlhkým základom koláča prenesie vaše chuťové poháriky na tropickú cestu.
Ingrediencie
Na tortu:
- 2 poháre múka
- 1 pohár kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- štipka soli
- 1⁄2 pohár zmäknuté maslo
- 4 vajcia
- 2 Zrelé mango, pyré
- 1⁄2 pohár mlieko
Na mangový krém:
- 1 pohár zmäknuté maslo
- 4 poháre práškový cukor
- 0.3 pohár mangové pyré
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 175 °C (350 °F). Vymastite a vysypte múkou dve 8-palcové okrúhle tortové formy.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, sódu bikarbónu a soľ. Presnosť týchto opatrení je veľmi dôležitá pre dokonalé vykysnutie a vlhkosť koláča, preto sa s týmto procesom neponáhľajte.
Do suchých prísad pridajte zmäknuté maslo, vajcia, mangové pyré a mlieko. Zmes šľahajte na strednej rýchlosti 3-5 minút, kým sa dobre nespojí. Podľa mojich skúseností sa čerstvosť manga skutočne prejaví v chuti koláča, preto odporúčam používať zrelé mango.
Cesto rovnomerne rozdeľte do dvoch pripravených tortových foriem. Jemne poklepte panvicami o pracovnú dosku, aby ste odstránili prípadné vzduchové bubliny.
Pečte 25-30 minút alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
Kým koláče chladnú, môžete začať s mangovým maslovým krémom. Zmäknuté maslo šľahajte 2 - 3 minúty pri strednej rýchlosti. Maslo musí byť dobre zmäknuté, aby bola štruktúra krému hladšia.
Postupne pridávajte práškový cukor, potom mangové pyré a soľ. Zmes šľahajte, kým nie je ľahká a nadýchaná.
Po úplnom vychladnutí koláčov polejeme vrstvy mangovým maslovým krémom. Vychladnutý koláč pomôže poleve lepšie priľnúť, čím sa zlepší celková prezentácia koláča.
Koláč nakrájajte na plátky, podávajte a vychutnajte si ho. Exotickú chuť tohto koláča s mangom si zamilujete.