REKLAMA

Zdroj: lenazap from Getty Images Signature

Najlepší domáci boršč

Výborný a chutný boršč, ideálny na obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 500 g červená repa Pridané do
  • 200 g mrkva Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks červená paprika Pridané do
  • 112 l voda Pridané do
  • 2 ks zemiaky Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 12 ks kôpor Pridané do
  • 3 ks lauróvy list Pridané do
  • 10 g soľ Pridané do

Na servírovanie

  • 200 g smotana Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie. Repu a mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kúsky.

2. Krok

V hrnci rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a papriku. Osmažíme, kým nezačnú byť mäkké.

3. Krok

Pridáme nastrúhanú repu a mrkvu a smažíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme vodu a privedieme do varu.

4. Krok

Kým sa zmes varí, ošúpeme a nakrájame zemiaky na malé kocky. Pridáme ich do hrnca a varíme ďalších 20 minút.

5. Krok

Potom pridáme cesnak, kôpor, bobkový list a soľ. Varíme ešte 10 minút.

6. Krok

Boršč je hotový.

7. Krok

Podávame ho so smotanou a petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4812 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Mascarpone

340 receptov

Raňajky

1465 receptov

Večera

4530 receptov

Dezert

3701 receptov