Zdroj: Pixabay
Najlepší jablkový koláč s tvarohovou náplňou
Šťavnatý koláč s čerstvými jablkami a vrstvou krémového tvarohu. Ideálny na popoludňajšiu kávu alebo ako sladké zakončenie večere. Základ koláča je z krehkého cesta a jablkovo-tvarohová náplň je naplnená a upečená.
Ingrediencie
Na cesto:
- 250 g múka
- 125 g cukor
- 125 g maslo
- 1 vajce
- 1 Štipka soľ
- 1 ČL kypriaci prášok
Na náplň:
- 500 g Quark
- 100 g cukor
- 1 Balík vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 3 Tablespoon krupica
- 600 g jablko
- 1 ČL škorica
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na jablkový koláč s tvarohom predhrejte rúru na 180 stupňov (160 stupňov).
Z múky, cukru, masla, vajíčka, soli a prášku do pečiva pripravíme krehké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odpočívať asi 30 minút.
Medzitým ošúpte jablká, odstráňte jadrovník a nakrájajte ich na malé kúsky. Posypte ich škoricou.
Zmiešajte tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia a krupicu.
Vymastite pružinovú formu. Vyvaľkajte cesto a vyložte ním dno a boky formy.
Na cesto položte kúsky jabĺk a rozotrite na ne tvarohovú zmes.
Koláč pečte vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým okraje nie sú zlatohnedé a tvarohová náplň nie je hotová.
Jablkový koláč s tvarohom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Podľa chuti posypeme práškovým cukrom a podávame.