REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Najlepší paradajkový pretlak
Recept na najlepší domáci paradajkový pretlak.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 10 kg zrelých rajčín
- 3 l vody
- 1 Lyžice bieleho cukru
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Rajčiny dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
V hrnci zovrieme vodu a pridáme rajčiny, soľ a cukor.
3. Krok
Varíme na miernom ohni približne 2 hodiny alebo kým nie sú rajčiny úplne rozvarené.
4. Krok
Cesnak olúpeme a pripravíme na strúhanie.
5. Krok
Keď sú rajčiny úplne rozvarené, scedíme ich cez sitko a vrátime získaný pretlak späť na sporák.
6. Krok
Pridáme strúhaný cesnak a varíme ešte 15 minút.
7. Krok
Hotový pretlak ešte horúci naplníme do sklenených pohárov, ktoré sme predtým sterilizovali.
8. Krok
Poháre potom zavíčkujeme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.