REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Najlepší paradajkový pretlak

Recept na najlepší domáci paradajkový pretlak.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 10 kg zrelých rajčín Pridané do
  • 3 l vody Pridané do
  • 1 Lyžice bieleho cukru Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Rajčiny dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci zovrieme vodu a pridáme rajčiny, soľ a cukor.

3. Krok

Varíme na miernom ohni približne 2 hodiny alebo kým nie sú rajčiny úplne rozvarené.

4. Krok

Cesnak olúpeme a pripravíme na strúhanie.

5. Krok

Keď sú rajčiny úplne rozvarené, scedíme ich cez sitko a vrátime získaný pretlak späť na sporák.

6. Krok

Pridáme strúhaný cesnak a varíme ešte 15 minút.

7. Krok

Hotový pretlak ešte horúci naplníme do sklenených pohárov, ktoré sme predtým sterilizovali.

8. Krok

Poháre potom zavíčkujeme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4720 receptov

Mäsité jedlá

2216 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Večera

4431 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Mascarpone

338 receptov