REKLAMA
Zdroj: Canva
Najlepší poľský žurek
Tradičné poľské národné jedlo - žurek
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- zákvas (voda a ražná múka)
- bujón
- biela klobása
- sušené huby
- vajce na tvrdo
- zemiak
- Cibuľa
- cesnak
- bravčová masť
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- majoránka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Múku zmiešame s vodou a necháme aspoň 1 deň odstáť. Tak nám vznikne kvas (100 g múka ražná, 350 ml voda).
2. Krok
Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, po chvíľke k nej pridáme asi 3 strúčiky nakrájaného cesnaku.
3. Krok
Dochutíme čerstvo mletým korením, soľou a zalejeme hovädzím vývarom.
4. Krok
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a hrsť sušených hríbov.
5. Krok
Zemiaky sa varia, zatiaľ dáme variť vajcia na tvrdo a nakrájame klobásu na kolieska.
6. Krok
Keď je to uvarené, pridáme klobásu, majorán a po chvíľke aj zákvas.
7. Krok
Necháme to spolu prevrieť a dochutíme soľou.
8. Krok
Podávame s vajcom uvareným na tvrdo. Dobrú chuť :)