REKLAMA

Zdroj: Canva

Najlepší poľský žurek

Tradičné poľské národné jedlo - žurek

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • zákvas (voda a ražná múka) Pridané do
  • bujón Pridané do
  • biela klobása Pridané do
  • sušené huby Pridané do
  • vajce na tvrdo Pridané do
  • zemiak Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Múku zmiešame s vodou a necháme aspoň 1 deň odstáť. Tak nám vznikne kvas (100 g múka ražná, 350 ml voda).

2. Krok

Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, po chvíľke k nej pridáme asi 3 strúčiky nakrájaného cesnaku.

3. Krok

Dochutíme čerstvo mletým korením, soľou a zalejeme hovädzím vývarom.

4. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a hrsť sušených hríbov.

5. Krok

Zemiaky sa varia, zatiaľ dáme variť vajcia na tvrdo a nakrájame klobásu na kolieska.

6. Krok

Keď je to uvarené, pridáme klobásu, majorán a po chvíľke aj zákvas.

7. Krok

Necháme to spolu prevrieť a dochutíme soľou.

8. Krok

Podávame s vajcom uvareným na tvrdo. Dobrú chuť :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov