REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Najlepší segedínsky guláš
Recept na ten najlepší segedínsky guláš.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 11⁄2 kg bravčového mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 21⁄2 kg kyslej kapusty
- 200 ml smotany na varenie
- 1 ks bobkový list
- 11⁄2 l vývaru
- soľ a mleté čierne korenie
- mletá sladká paprika
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Bravčové mäso nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli aj pretlačený cesnak. Posypeme ho soľou, korením a mletou paprikou.
2. Krok
Kyslú kapustu prepláchneme, pokrájame a pridáme do hrnca ku mäsu.
3. Krok
Pridáme tiež bobkový list a kapustu podlejeme vývarom.
4. Krok
Takto pripravený segedínsky guláš varíme prikrytý pokrievkou cca 90 minút.
5. Krok
Na konci varenia pridáme do segedínu smotanu na varenie a dusíme ešte približne 15 minút, aby sa všetky chute spojili.
6. Krok
Segedínsky guláš podávame s knedľou.
V Tatracentre varí jeden kuchár mňamkový segedíííň, odporúčam vrelo, je to prosím jedlo BOHOV mňamky !!!!