Zdroj: Pixabay
Najlepší šípkový džem
Pripravte si doma v sezóne šípok fantastický džem. V zime oceníte ich vysoký obsah vitamínu C.
Ingrediencie
- 1 kg šípky
- 400 g cukor
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Šípky si musíme pred prípravou poriadne očistiť aby nám zostali naozaj len krásne tvrdé červené plody. Poriadne ich umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou aby boli ponorené a dáme variť na 2 hodinky do mäkka.
Uvarené šípky si rozmixujeme ponorným mixérom. Mala by nám vzniknúť kašovitá hmota. Ak je moc hustá prilievame horúcu vodu a mixujeme.
Teraz prichádza najťažšia časť celej prípravy. Zmes musíme prepasírovať aby sme sa zbavili všetkých tuhých častí. Tento postup treba opakovať aj dva, trikrát.
Šťavu, ktorá nám zostala dáme do hrnca spolu s cukrom a varíme kým nám džem nezhustne. Musíme stále miešať aby nám džem neprihorel.
Hotový džem dáme do čistých pohárov a uzatvoríme. Pretočíme hore dnom a necháme zabalené vychladnúť do druhého dňa.