Zdroj: Pixabay: Hans
Najlepšia krevetová polievka Low Country Boil
Podstatou tohto pokrmu sú jednoduché ingrediencie a chute pripomínajúce more. Je to tradičné spoločné jedlo pod holým nebom, ktoré sa má konzumovať pri piknikovom stole v kruhu rodiny a priateľov, úplne nasiaknuté chuťou, slané od mora a prosiace o studený nápoj v blízkosti.
Ingrediencie
- 5 štvrťlitre vody
- 1 fľaša Piva (voliteľné)
- 2 balenia Korenia na varenie krabov
- 2 lyžičky Pálivej omáčky
- 4 bobkové listy
- 2 Citróny, prekrojené na polovicu
- 2 libier nových zemiakov
- 2 Veľká cibuľa, nakrájaná na štvrtiny
- 2 libier údená klobása nakrájaná na dvojcentimetrové kúsky
- 8 Kukurica, priečne rozpolená
- 4 libier Nelúpané, veľké čerstvé krevety
- Korenie Old Bay (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Vezmite si veľký hrniec, zmiešajte vodu, pivo (ak chcete miernu sladovú príchuť, pridajte pivo, ak nie, zostaňte pri vode), korenie na varenie krabov, štipľavú omáčku, bobkové listy a citróny. Nezabudnite, že pikantnosť pochádza z pálivej omáčky a korenia na varenie krabov, takže ju upravte podľa svojich preferencií.
Zmes vody priveďte do varu na silnom ohni. Varenie aromatického vývaru je veľmi dôležité; práve vďaka nemu získajú vaše zemiaky a kukurica nezabudnuteľnú chuť.
Pridajte zemiaky, prikryte hrniec a varte asi 10 minút. Nezabudnite, že zemiaky sa nesmú rozvariť.
Pridajte cibuľu a klobásu a nechajte ich variť ďalších 10 minút alebo kým zemiaky nezmäknú. Cibuľu nevhadzujte do hrnca len tak, ale ponárajte ju pomaly, aby sa zachovali jej vrstvy, ktoré sa inak môžu vo vriacom vývare oddeliť.
Do tejto zmesi pridajte kukuricu a varte ďalších 5 minút.
Pridajte krevety. Varte, kým nezružovejú, spravidla do 3 až 5 minút. Dajte si pozor, aby ste krevety neprevarili, pretože sa môžu rýchlo zmeniť zo šťavnatých na gumové.
Vyvarenú vodu nechajte odkvapkať. Posypte ho korením Old Bay, nie je to povinné, ale dodá mu to ďalšiu vrstvu chuti.
Tento Low Country Boil podávajte horúci a dusený spolu s roztopeným maslom, niekoľkými citrónovými plátkami a množstvom obrúskov.