REKLAMA
Zdroj: Mariha-kitchen from Getty Images
Najlepšia nakladaná repa
Recept na najlepšiu nakladanú červenú repu, ktorá je skvelou prísadou do každého jedla, najmä do mäsových pokrmov a šalátov. Je to chutný spôsob, ako oživiť váš stôl, a zdravá alternatíva konzervovaných potravín.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 6 ks červená repa
- 1 vody
- 4 soľ
- 1 Pohár Biely vínny ocot
- 1 hlava Cesnak, olúpaný a nakrájaný na plátky
- 2 Lyžice cukor
- 4 ks bobkové listy
- 4 ks Celé klinčeky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Repu umyte a dôkladne odstráňte nečistoty.
2. Krok
Celú repu varte vo vode so soľou asi hodinu, kým nie je mäkká.
3. Krok
Vodu sceďte a nechajte repu vychladnúť, potom ju zbavte šupky.
4. Krok
Nakrájajte repu na tenké plátky a vložte ju do pohárov.
5. Krok
Do veľkého hrnca nalejte vodu, pridajte ocot, cukor, cesnak, bobkový list a klinčeky. Priveďte do varu.
6. Krok
Hotový nálev opatrne nalejte do pohárov s repou a naplňte ich až po okraj.
7. Krok
Uzavrite nádoby. Nechajte stáť na chladnom a tmavom mieste 1 - 2 týždne, kým sa neprejaví ich chuť.