Zdroj: Facebook - RECEPTY - Varené, pečené, smažené
Najlepšie bryndzové pagáče
Vynikajúce domáce bryndzové pagáče, ktoré pripravíte bez kysnutia.
Ingrediencie
Suroviny
- 120 g bryndza
- 120 g špaldová múka
- 120 g maslo
- 1 ks žĺtko
- štipka soli
- štipka sódy bikarbóny
Na potretie
- vaječné bielka
Posýpka podľa chuti
- kmín
- sézamové semienko
Najnovšie letáky
Postup
Vypracujeme vláčne cesto. V miske zmiešame bryndzu, postrúhané stuhnuté maslo, múku, soľ, žĺtko a sódu bikarbónu.
Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút. Následne ho preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.
Formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm.
Vykrojené kolieska uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom.
Bryndzové pagáče pred pečením potrieme bielkom a posypeme podľa chuti rascou alebo sézamom.
Domáce bryndzové pagáče pečieme do zlatista na 175°C približne 12 až 15 minút.
Rada: Cesto si môžeme pripraviť aj deň vopred. Stačí ho nechať po vybratí z chladničky trochu zmäknúť a môžeme piecť.