REKLAMA

Zdroj: Facebook - RECEPTY - Varené, pečené, smažené

Najlepšie bryndzové pagáče

Vynikajúce domáce bryndzové pagáče, ktoré pripravíte bez kysnutia.

REKLAMA
Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Recept nájdeš v tomto článku

Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Ingrediencie

porcií
75

Suroviny

  • 120 g bryndza Pridané do
  • 120 g špaldová múka Pridané do
  • 120 g maslo Pridané do
  • 1 ks žĺtko Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • štipka sódy bikarbóny Pridané do

Na potretie

  • vaječné bielka Pridané do

Posýpka podľa chuti

  • kmín Pridané do
  • sézamové semienko Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Vypracujeme vláčne cesto. V miske zmiešame bryndzu, postrúhané stuhnuté maslo, múku, soľ, žĺtko a sódu bikarbónu.

2. Krok

Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút. Následne ho preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.

3. Krok

Formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm.

4. Krok

Vykrojené kolieska uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom.

5. Krok

Bryndzové pagáče pred pečením potrieme bielkom a posypeme podľa chuti rascou alebo sézamom.

6. Krok

Domáce bryndzové pagáče pečieme do zlatista na 175°C približne 12 až 15 minút.

7. Krok

Rada: Cesto si môžeme pripraviť aj deň vopred. Stačí ho nechať po vybratí z chladničky trochu zmäknúť a môžeme piecť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov