REKLAMA
Zdroj: elxeneize from Getty Images
Najlepšie cesto na pizzu
Máte radi pizzu ale bojíte sa, že cesto nebude dobré? Čo takto vyskúšať cesto na pizzu od Taliana.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g hladká múka
- 1⁄2 čl soľ
- 1 pl kryštálový cukor
- 21⁄2 čl olivového oleja
- 220 ml voda
- trošku oleja a múky na prácu s cestom
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Toto úžasné cesto na pizzu sa pripravuje veľmi jednoducho.
2. Krok
Do väčšej misy si dáme múku, pridáme soľ a premiešame. Do stredu si spravíme priehlbinku.
3. Krok
V mištičke zmiešame droždie, vodu a cukor. Túto zmes nalejeme do priehlbinky v múke. Pridáme olej a začneme s miesením cesta.
4. Krok
Cesto poriadne vymiesime aspoň 10 minút, aby bolo pružné a elastické.
5. Krok
Kysnuté cesto na pizzu necháme aspoň 1 hodinku vykysnúť pri izbovej teplote a máme hotovo.