REKLAMA
Najlepšie klasické vanilkové rožky
Prikladám recept na vynikajúce a krehké vanilkové rožky, na ktorých si určite pochutnáte.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
42
Suroviny
- 280 g hladká múka
- 80 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov mandlí
- 210 g hery
Na obalenie rožtekov
- 4 vanilkové cukry alebo práškový cukor a vanilkový lusk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Rúru predhrejeme na 190 stupňov
2. Krok
Do veľkej misky dáme múku, práškový cukor, mleté orechy a mierne natopenú Heru z mikrovlnky a vypracujeme hladké cesto
3. Krok
Z cesta vyformujeme menšie guličky, ktoré potom rozvaľkame rukou na valčeky, ktoré ohneme do tvaru rožtekov
4. Krok
Rožteky pečieme približne 8-9 minút
5. Krok
Ešte teplé ich rovno dáme opatrne do vanilkového cukru a obalíme (vanilkový cukor si môžeme vyrobiť aj zmiešaním práškového cukru a vnútra vanilkového lusku)