REKLAMA
Najlepšie lievance
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g hladká múka
- 50 g trstinového alebo klasického cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 vajce
- 2 pl oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
V miske si zmiešame múku, polovicu cukru, prášok do pečiva, vanilkovy cukor, žĺtka a mlieko.
2. Krok
V druhej miske si vyšlaháme bielka s druhou polovicou cukru do peny.
3. Krok
Pridáme vyšlahané bielka do cesta a opatrne spojíme.
4. Krok
Lievance opekáme na malom plameni pomaly, kým sa vytvoria bublinky- vtedy ich obrátime.
5. Krok
Podávame podľa želania s nátierkou ( Nutella , Lotus, Nugeta a pod, ), ovocím, alebo poliate sirupom.