REKLAMA
Zdroj: vinicef from Getty Images
Najlepšie lístkové cesto
Recept na najlepšie domáce lístkové cesto.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Tukové cesto:
- 100 g hladká múka
- 250 g maslo
Vodové cesto:
- 200 g hladká múka
- 1 ks vaječný žĺtok
- 2 pl ocot
- 100 ml voda
- 1⁄4 čl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V jednej miske vymiešame tukové cesto a v druhej na vodové cesto.
2. Krok
Vodové cesto vyvaľkáme na väčší plát na pomúčenej doske.
3. Krok
Do neho potom nanesieme tukové cesto, ktoré zabalíme do vodového cesta prekladaním.
4. Krok
Cesto trochu pomúčime a vložíme na 20 minút do mrazničky.
5. Krok
Po uplynutí doby ho vyberieme z mrazničky, vyvaľkáme a zopakujeme postup prekladania.
6. Krok
Opäť dáme na 20 minút do mrazničky a zopakujeme ešte raz.