Najlepšie medovníky
Upečte si doma tradičné medovníky, ktoré sú hneď mäkké.
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g múka
- 160 g cukor kryštál
- 120 g Hera
- 160 g Med
- 1 kl kypriaci prášok
- 1 kl škorica mletá
- 2 ks vajcia
- 1 ks vajce na potretie
Cukrová poleva na zdobenie
- 1 ks vaječné bielka
- 200 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Cukor, heru a med necháme zovrieť.
V miske zmiešame múku so sódou bikarbónou a škoricou.
Do múkovej zmesi pridáme trošku vychladnutú medovú zmes a poriadne zamiešame.
Ďalej pridáme vajíčka a vytvarujeme cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odpočívať.
Po vybratí z chladničky cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Pred pečením medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme na 175°C približne 10 minút. Po upečení ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s lyžicou mlieka.
Perníčky môžeme ozdobiť cukrovou polevou, ktorú pripravíme z bielka a práškového cukru. Práškový cukor preosejeme. K bielku pridáme najprv 2 lyžičky cukru a postupne pridávame aj zvyšok cukru. Spolu všetko vymiešame buď metličkou alebo mixérom na nízkych otáčkach.
Perníčky zdobíme podľa vlastnej fantázie pomocou cukrárenského vrecka.