REKLAMA
Zdroj: Facebook
Najlepšie škvarkové pagáče
Domáce škvarkové pagáče ako od babičky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Kvások
- 1 čl cukor
- 1 dcl mlieko
- 1 kocka kvasnice
Cesto
- 1 kg polohrubá múka
- 50 ml olej
- trocha mlieka
- soľ
- 450 g mletých oškvarkov
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme kvások, do hrnčeka si rozdrobíme kvasnice, pridáme mlieko a cukor. Necháme postáť na teplom mieste.
2. Krok
Do misy si dáme múku, do stredu spravíme priehlbinu do ktorej vlejeme kvások. Pridáme olej a mlieka. To pridávame podľa potreby, aby bolo cesto vláčne. Cesto vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
3. Krok
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme. Na cesto natrieme osolené a namleté oškvarky, Cesto poprekladáme a znova vyvaľkáme. Na vyvaľkané cesto natrieme vyšľahané a osolené vajíčko.
4. Krok
Z cesta vykrajujeme jednotlivé pagáčiky, ktoré dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút a výborné škvarkové pagáče sú hotové.