Zdroj: Canva
Najsladšia snehová pusa s ovocím
Deň matiek sa blíži a neexistuje nič lepšie ako prekvapiť svoju mamu sladkým dezertom. Preto sme pre vás pripravili recept na veľkú snehovú pusu plnenú lahodným mascarpone krémom a ozdobenú čerstvým ovocím.
Ingrediencie
Suroviny
- 4 vaječné bielka
- 220 g práškový cukor
- 1 pl octu alebo citrónovej šťavy
- 1 čl vanilkového extraktu
Plnka
- 200 g mascarpone
- 150 ml smotana na šľahanie
- 1 polievková lyžica práškový cukor
- jahody maliny a čučoriedky
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte si rúru na 130 stupňov C - sušenie.
V mise si dobre ušľahajte bielky a potom postupne pridávajte práškový cukor, jedna lyžička po druhej, až kým nezískate tuhý a lesklý sneh.
Do zmesi vmiešajte ocot a vanilkový extrakt a premiešajte dohladka.
Na plech dajte papier na pečenie. Vyšľahanú bielkovú zmes vytvarujte na papieri do tvaru pusinky s priemerom približne 15-20cm a vysokú asi 8 cm.
Znižte teplotu rúry na 120 stupňov C a pečte snehovú pusinku asi trištvrte hodiny až hodinu, kým nie je pevná na dotyk a suchá na povrchu.
Nechajte ju úplne vychladnúť.
Pripravte si plnku: v miske dobre premiešajte mascarpone, smotanu a cukor.
Namažte tento krém na vrchol pavlovej tortičky a ozdobte ju čerstvým ovocím. Dobrú chuť!